Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10637/11595

Estudio de las prácticas de alisamiento de resultados. Perfil de la empresa alisadora.


Thumbnail

See/Open:
 Estudio_Paris_UAOTesis_2016.pdf
1,54 MB
Adobe PDF
Title: Estudio de las prácticas de alisamiento de resultados. Perfil de la empresa alisadora.
Authors : París Paricio, Jessica.
Keywords: Comptabilitat creativa.Manipulació comptable.Empreses.Borsa de valors.Contabilidad creativa.Manipulación contable.Empresas.Bolsa de valores.
Publisher: Universitat Abat Oliba
Abstract: La comptabilitat es una eina molt utilitzada como ajuda per a la presa de decisions. Es per això que amb freqüència els directius decideixen adaptar-la a les seves necessitats mostrant més una imatge desitjada i no tant la real. En el present treball s’estudia si les empreses cotitzades a la Bolsa espanyola utilitzen practiques de manipulació comptable. Més concretament s’analitza si aquestes fan ús de tècniques de allisament de resultats a fi de mostrar-se més estables al llarg dels anys, i ser per tant més atractives per als inversors. Mitjançant el present treball s’obté evidencia de que el 31% de les societats cotitzades a la Bolsa espanyola porten a terme, presumptament, manipulacions comptables tendents a allisar els seus resultats. Així mateix, del estudi de la relació de 29 variables empresarials amb aquestes pràctiques allisadores, s’obté evidència significativa que confirma que: en les societats allisadores els directius es beneficien de Bonus Plan; aquetes entitats són les que els seus consellers dominicals major pes representen en el consell d’administració; són societats que paguen dividends; no són empreses familiars; no posseeixen inversors institucionals; són les entitats de menor mida; i per últim, no han efectuat una oferta pública posterior.
Director(s): Amat Salas, Oriol
URI: http://hdl.handle.net/10637/11595
Issue Date: 18-Apr-2016
Center : Universitat Abat Oliba CEU
Appears in Collections:Tesis Doctorals





This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons