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dc.contributor.otherUCH. Departamento de Producción y Sanidad Animal, Salud Pública Veterinaria y Ciencia y Tecnología de los Alimentos-
dc.contributor.otherProducción Científica UCH 2020-
dc.creatorHashem, Nesrein M.-
dc.creatorGonzález de Bulnes López, Antonio-
dc.creatorSimal Gándara, Jesús-
dc.date2020-
dc.date.accessioned2021-04-30T04:00:18Z-
dc.date.available2021-04-30T04:00:18Z-
dc.date.issued2020-10-21-
dc.identifier.citationHashem, N.M., Gonzalez-Bulnes, A. & Simal-Gandara, J. (2020). Polyphenols in farm animals: source of reproductive gain or waste?. Antioxidants, vol. 9, i. 10 (21 oct.), art. 1023. DOI: https://doi.org/10.3390/antiox9101023-
dc.identifier.issn2076-3921 (Electrónico).-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10637/12539-
dc.descriptionEste artículo se encuentra disponible en la siguiente URL: https://www.mdpi.com/2076-3921/9/10/1023-
dc.descriptionEste artículo pertenece al número especial "Antioxidants in Veterinary medicine".-
dc.description.abstractReproduction is a complex process that is substantially a ected by environmental cues, specifically feed/diet and its components. Farm animals as herbivorous animals are exposed to a large amount of polyphenols present in their natural feeding system, in alternative feed resources (shrubs, trees, and agro-industrial byproducts), and in polyphenol-enriched additives. Such exposure has increased because of the well-known antioxidant properties of polyphenols. However, to date, the argumentation around the impacts of polyphenols on reproductive events is debatable. Accordingly, the intensive inclusion of polyphenols in the diets of breeding animals and in media for assisted reproductive techniques needs further investigation, avoiding any source of reproductive waste and achieving maximum benefits. This review illustrates recent findings connecting dietary polyphenols consumption from di erent sources (conventional and unconventional feeds) with the reproductive performance of farm animals, underpinned by the findings of in vitro studies in this field. This update will help in formulating proper diets, optimizing the introduction of new plant species, and feed additives for improving reproductive function, avoiding possible reproductive wastes and maximizing possible benefits.-
dc.formatapplication/pdf-
dc.language.isoen-
dc.language.isoes-
dc.publisherMDPI-
dc.relationEste artículo de investigación ha sido financiado por el Ministerio de Economía y Competitividad del Gobierno de España (AGL2016-79321-C2-1-R) y el FEDER.-
dc.relationUCH. Financiación Nacional-
dc.relationUCH. Financiación Europea-
dc.relation.ispartofAntioxidants, vol. 9, n. 10.-
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.es-
dc.subjectAntioxidants.-
dc.subjectGranjas.-
dc.subjectFarms.-
dc.subjectReproducción animal.-
dc.subjectNutrición animal.-
dc.subjectHormonas vegetales.-
dc.subjectPlant hormones.-
dc.subjectAnimal nutrition.-
dc.subjectAntioxidantes.-
dc.subjectReproduction.-
dc.titlePolyphenols in farm animals : source of reproductive gain or waste?-
dc.typeArtículo-
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.3390/antiox9101023-
dc.relation.projectIDAGL2016-79321-C2-1-R-
dc.centroUniversidad Cardenal Herrera-CEU-
Aparece en las colecciones: Dpto. Producción y Sanidad Animal, Salud Pública Veterinaria y Ciencia y Tecnología de los Alimentos




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