Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10637/11540

Integració sociolaboral de la població immigrant en àrees rurals de Catalunya


Thumbnail

See/Open:
 Integracio_Porta_et_al_2008.pdf
1,53 MB
Adobe PDF
Title: Integració sociolaboral de la població immigrant en àrees rurals de Catalunya
Authors : Porta, Ferran
Parra Rodríguez, Carmen
Ribas Tur, Joan
Ruiz-Viñals, Carme
Keywords: Emigració i immigració.Integració socio-laboral.Àrees rurals.Catalunya.Emigración e inmigración.Integración socio-laboral.Áreas rurales.Cataluña.
Abstract: Aquest estudi estableix una línia de recerca per iniciar el plantejament de les bases d’un programa d’acció que determini una sèrie de polítiques i d’estratègies d’integració de la població immigrant, amb l’objectiu d’aconseguir-ne la inserció en zones rurals que tinguin necessitat de conservar o de millorar la seva situació socioeconòmica actual. La dita situació està principalment amenaçada pel despoblament i, en alguns casos concrets, també per la disminució –o almenys el canvi en les condicions– de la percepció dels fons estructurals europeus. Amb aquesta investigació es pretén conceptualitzar el tema i mirar de detectar la possibilitat i la disposició per a l’absorció de contingents de població immigrant en algunes zones rurals de Catalunya. En una segona fase, ja es procedirà a determinar les zones concretes que puguin tenir la capacitat i la disponibilitat d’infraestructures suficients per ser una destinació d’immigrants amb una formació específica i la predisposició necessària per tal de garantir-ne l’adaptació a l’entorn rural d’aquest país.
Description: Podeu consultar el document també en castellà a: http://hdl.handle.net/2072/8888
URI: http://hdl.handle.net/10637/11540
Rights : Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la càtedra i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
Issue Date: 10-Jun-2008
Center : Universitat Abat Oliba CEU
Appears in Collections:Documents de recerca

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.