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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.otherProducción Científica UCH 2020-
dc.contributor.otherUCH. Departamento de Ciencias Biomédicas-
dc.creatorSánchez Morate, Elisa-
dc.creatorGimeno Mallench, Lucía-
dc.creatorStromsnes, Kristine-
dc.creatorSanz Ros, Jorge-
dc.creatorRomán Domínguez, Aurora-
dc.creatorParejo Pedrajas, Sergi-
dc.date2020-
dc.date.accessioned2021-05-07T04:00:25Z-
dc.date.available2021-05-07T04:00:25Z-
dc.date.issued2020-08-14-
dc.identifier.citationSanchez-Morate, E., Gimeno-Mallench, L., Stromsnes, K., Sanz-Ros, J., Román-Domínguez, A., Parejo-Pedrajas, S. et al. (2020). Relationship between diet, microbiota, and healthy aging. Biomedicines, vol. 8, i. 8 (14 aug.), art. 287. DOI: https://doi.org/10.3390/biomedicines8080287-
dc.identifier.issn2227-9059 (Electrónico).-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10637/12571-
dc.descriptionEste artículo se encuentra disponible en la siguiente URL: https://www.mdpi.com/2227-9059/8/8/287-
dc.descriptionEste artículo pertenece al número especial "Oxidative stress and inflammation: from mechanisms to therapeutic approaches".-
dc.descriptionEn este artículo también participan: Marta Inglés, Gloria Olaso, Juan Gambini y Cristina Mas-Bargues.-
dc.description.abstractDue to medical advances and lifestyle changes, population life expectancy has increased. For this reason, it is important to achieve healthy aging by reducing the risk factors causing damage and pathologies associated with age. Through nutrition, one of the pillars of health, we are able to modify these factors through modulation of the intestinal microbiota. The Mediterranean and Oriental diets are proof of this, as well as the components present in them, such as fiber and polyphenols. These generate beneficial e ects on the body thanks, in part, to their interaction with intestinal bacteria. Likewise, the low consumption of products with high fat content favors the state of the microbiota, contributing to the maintenance of good health.-
dc.formatapplication/pdf-
dc.language.isoen-
dc.language.isoes-
dc.publisherMDPI-
dc.relationEste artículo de investigación ha sido financiado por fondos FEDER (PIE15/00013), por el Ministerio de Economía y Competitividad del Gobierno de España (SAF2016-75508-R), por el CIBERFES-ISCIII (CB16/10/00435), por la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte de la Generalitat Valenciana (PROMETEOII2014/056), por la Iniciativa FRAILOMIC (FP7-HEALTH-2012-Proposal no. 305483-2), ADVANTAGE-724099 (HP-JA) - DIALBFRAIL LATAM (825546 H2020-SC1-BHC) y por la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana” (GV/2019/092). También, la Dra. Cristina Más Bargues recibió una beca postdoctoral de la Generalitat Valenciana (APOSTD/2018/230) y del Fondo Social Europeo (FSE).-
dc.relationUCH. Financiación Europea-
dc.relationUCH. Financiación Nacional-
dc.relationUCH. Financiación Autonómica-
dc.relation.ispartofBiomedicines, vol. 8, n. 8.-
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.es-
dc.subjectNutrition.-
dc.subjectDieta mediterránea.-
dc.subjectCookery, Mediterranean.-
dc.subjectSalud.-
dc.subjectNutrición.-
dc.subjectEnvejecimiento.-
dc.subjectAging.-
dc.subjectMicroorganismos.-
dc.subjectMicroorganisms.-
dc.subjectHealth.-
dc.titleRelationship between diet, microbiota, and healthy aging-
dc.typeArtículo-
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.3390/biomedicines8080287-
dc.relation.projectIDPIE15/00013-
dc.relation.projectIDSAF2016-75508-R-
dc.relation.projectIDCB16/10/00435-
dc.relation.projectIDPROMETEOII2014/056-
dc.relation.projectIDFP7-HEALTH-2012-Proposal no. 305483-2-
dc.relation.projectIDADVANTAGE-724099-
dc.relation.projectID825546 H2020-SC1-BHC-
dc.relation.projectIDGV/2019/092-
dc.relation.projectIDAPOSTD/2018/230-
dc.centroUniversidad Cardenal Herrera-CEU-
Aparece en las colecciones: Dpto. Ciencias Biomédicas




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